fbpx

Barney mist World Matchplay

BLACKPOOL – Raymond van Barneveld zal in zijn laatste professionele jaar niet aantreden op de World Matchplay in Blackpool. Barney heeft zich teruggetrokken uit twee Player Championships en een Euro Tour, en zal dus blijven hangen op twaalf deelnames.

De Nederlander had gehoopt zich te kwalificeren voor een afscheidsoptreden in de Winter Gardens tijdens zijn laatste jaar op het PDC-circuit. Met twee Players Championship-evenementen en een Europees Tour-evenement dat nog restte voor de cut-off voor de World Matchplay, had Van Barneveld nog steeds grond om goed te maken als hij een plaats in Blackpool zou veiligstellen.

Vijf Nederlanders

Hij heeft zich nu echter teruggetrokken uit het ProTour-weekend vanwege ‘onvoorziene omstandigheden’, wat betekent dat hij zich niet gaat kwalificeren voor de World Matchplay. De 2010 World Matchplay runner-up van Phil Taylor plaatste ook een negendarter op de Winter Gardens stage in dat evenement en maakte zijn debuut in 2007.

De World Matchplay wordt gespeeld van 20 tot 28 juli. Tot nu toe zijn vijf Nederlands virtueel geplaatst voor de major: Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort & Danny Noppert.

Please follow and like us: