Darts Talk is een programma van Olaf Knook over actualiteiten in de dartwereld. Vandaag: PDC-spelers die nog maar een halfjaar hun tourkaart hebben. De Welshman Nick Kenny (27) won afgelopen januari na acht jaar BDO zijn tourkaart op de UK Q-school in Wigan. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 15 maart. Hij praat ons bij over de problemen bij de BDO, de invloed van het coronavirus op zijn carrière en zijn vriendenkring.

Lees hieronder het interview of klik hier voor de video op YouTube.

Het professionele dartcircuit ligt sinds halverwege maart stil door de COVID-19 pandemie. De Welshman kan nog niet zeggen of het coronavirus invloed gaat hebben op zijn carrière. ,,Ik kan heel goed of heel slecht uit deze periode komen. Het is nu gewoon moeilijk, omdat we niet naar de pubs of clubs kunnen. Ik ben wel volop bezig met trainen thuis, maar iedereen wil terug naar normaal.”

Kenny brengt op het circuit veel tijd door met de mannen uit Wales. Maar ook buiten het darten om doen ze veel samen, zo vertelt hij. ,,Ik zit bij de ‘Welsh lads’: Jonathan Worsley, Barrie Bates en ook Gerwyn Price. We lachen veel samen en bereiden ons voor op de wedstrijden. Maar ook de jonge Bradley Brooks ben ik goede vrienden mee. We spelen naast het circuit bijvoorbeeld snooker in de avonden om te relaxen.”

Tekst loopt verder na de video.

Q-School

Voordat Kenny afreisde naar Wigan voor Q-school, speelde hij op het BDO WK in het O2 Arena, Londen. Hij verloor van de Nederlander Dennie Olde Kalter (3-2). ,,Ik ben teleurgesteld in mijn optreden op het BDO WK, maar ik wist al dat ik een PDC-tourkaart wilde bemachtigen. Ik was ready om me met de grote mannen te bemoeien, maar wist ook dat het heel moeilijk ging worden.”

De eerste drie dagen leverde voor Kenny geen punten op voor het klassement, maar op zondag, de laatste vierde dag, versloeg hij iedereen. ,,Ik zat zaterdagavond al met mijn hoofd bij de BDO en de WDF. Maar ik wist ook dat als ik speelde zoals ik in heel 2019 deed, dat ik nog een kans maak. Het werd uiteindelijk een dag waarop alles viel.”

Coronavirus

De problemen bij de BDO waren geen reden om de dartbond te verlaten, aldus Kenny. ,,Ik heb medelijden met Wayne Warren, de recente wereldkampioen. Dit moest zijn beste jaar van zijn leven worden, maar het is waarschijnlijk zijn meest teleurstellende jaar. Spelers weten dat het geen BDO meer gaat zijn, maar de WDF en ik heb veel vertrouwen in deze dartbond.

Zijn doel is om een top 64-speler te worden, zo benadrukt hij. Hij denkt zelfs dat dit binnen de komende 1,5 jaar mogelijk is. ,,Het wordt wel een uitdaging. Bij de BDO was ik een grote jongen en bij de PDC ben ik nu een klein ventje. Het voelt raar omdat ik nummer één ben geweest bij de andere dartbond en nu 108e sta. Ik speelde op de Home Tour live tegen Gary Anderson, een van de beste spelers ooit. Meer kun je niet vragen, dus ik ben blij dat ik de switch heb gemaakt.”

Kenny zal afreizen naar Milton Keynes voor de nieuwe PDC Summer Series van 8 tot 12 juli.

ToernooiPrestatieVerloren vanStand
Players Championship Barnsley 1Laatste 16Joe Cullen6 – 1
Players Championship Barnsley 2Laatste 64Peter Wright6 – 1
Players Championship Wigan 3Laatste 128Dirk van Duijvenbode6 – 0
Players Championship Wigan 4Laatste 16Krzysztof Ratajski6 – 5
Players Championship Wigan 5Laatste 128Jason Lowe6 – 1
Players Championship Wigan 6Laatste 128Rowby-John Rodriguez6 – 0
UK OpenLaatste 128Bradley Brooks6 – 2
Players Championship Barnsley 7Laatste 64Rob Cross6 – 1
Players Championship Barnsley 8Laatste 128Josh Payne6 – 3

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.