PDC Super Series 3 (PC 9-12)

PDC Super Series 3 (PC 9-12)

PDC Super Series 3

Van zaterdag 24 tot dinsdag 27 april begint de derde Super Series van de PDC ProTour 2021. Iedere Super Series bestaat uit vier Players Championships en elke dag strijden 128 spelers per toernooi om in de prijzen te vallen.

Wat is de ProTour?

De PDC ProTour is een serie dartstoernooien bestaande uit Players Championships en Euro Tour-events, gespeeld van februari tot oktober. Het gewonnen prijzengeld telt mee voor de PDC Order of Merit, de ranglijst voor alle gerangschikte PDC-toernooien. Maar de ProTour heeft ook zijn eigen Order of Merit en deze ranglijst bestaat alleen uit prijzengeld gewonnen op de ProTour. De PDC Order of Merit en de ProTour Order of Merit zijn dus twee aparte ranglijsten. Op basis van de ProTour Order of Merit kunnen de beste spelers buiten de top 16 of 32 van de algehele PDC Order of Merit zich plaatsen voor TV-toernooien, zoals de World Matchplay en het WK.

Wat zijn Players Championships?

De Players Championships worden ook wel vloertoernooien genoemd. De PC’s worden niet uitgezonden op televisie en er is geen publiek aanwezig, maar sommige wedstrijden worden wel met camera’s gestreamd op de PDC. Alle 128 tourkaarthouders mogen meedoen. Bij afmeldingen worden de beste spelers gebaseerd op andere ranglijsten uitgenodigd. De beste 64 spelers van de vloertoernooien mogen meedoen aan de TV-toernooi PDC Players Championship Finals met een prijzenpot van £500.000. PC’s worden steeds ergens anders gespeeld. Eén Super Series bestaat uit vier vloertoernooien.

Datum

apr 24 - 27 2021
Expired!

Locatie

H+ Hotel, Niedernhausen, Duitsland
Categorie

Organisator

PDC
Klik hier voor meer informatie