fbpx

Exclusieve interview met de familie van Brian Raman: ‘We zijn een ongelooflijk trotse familie’

In een andere interview hoorde wij al de reactie van Denmark Masters-winnaar Brian Raman. Dartsblog.nl heeft ook zijn broer en moeder benaderd voor een exclusieve interview. Het moge duidelijk zijn: de familie Raman is een ware dartsfamilie.

Zyon Raman

Het broertje van Brian Raman is geen onbekende in de dartswereld. Hij vertegenwoordigde België op het WDF Europe Cup Youth in 2016 en het 4-landen toernooi in 2018. Zyon kijkt zeer tevreden terug op het weekend van zijn grote broer. ,,Ik vind het natuurlijk top dat mijn broer de Danish Masters heeft gewonnen, zeker omdat het de laatste tijd een beetje minder aan het worden was bij hem. Daar ben ik heel trots op.”

Ik heb zijn overwinning over de hele zaal geroepen

-Zyon Raman op een ander darttoernooi waar hij aanwezig was

Zyon Raman was op het moment van de finale aanwezig op een ander toernooi. Hij kan het nog steeds niet geloven. ,,Ik kan niet uitleggen hoe ontzettend trots ik ben. Maar geloof mij, ik was over the moon toen ik zijn pijl in de laatste dubbel zag vliegen. Ik zat namelijk op een ander darttoernooi en heb het over heel de zaal geroepen.”

En vertrouwen in zijn grote broer, dat heeft Zyon wel. ,,Ik heb enorm veel vertrouwen in mijn broer, omdat ik weet wat hij kan, weet wat hij doet in trainingen, etc. Ik ben er van overtuigd dat hij binnen een aantal jaren aan de top staat. Het maakt mij niet uit of het in de BDO of in de PDC is, maar ik ben er zeker van dat het hem gaat lukken en dat hij als Belg iedere andere Belg trots ga maken.”

Tekst gaat verder onder de foto

Brian Raman
Tania Antonissen

Ook de moeder van Brian Raman was zeer te spreken over de prestaties van haar oudste zoon. ,,Ik vind de prestatie die onze oudste zoon afgelopen weekend op Denemarken heeft neergezet een zeer mooie prestatie en bekroning op al die jaren dat hij al darts speelt. Ook omdat hij de voorbije twee weken bijna geen pijl had gegooid. Hij zit momenteel met een verhuizing en heeft zijn dartbord nog niet geplaatst. Ook al hoop je als ouders steeds van ‘hopelijk lukt het eens’. Maar eindelijk is het hem gelukt! Dat wat hij ooit eens wilde: een mooie titel binnen halen op een groot toernooi, zijn eerste grote titel.”

Als moeder is Antonissen trots op haar zoon, welke prestatie hij ook levert. ,,Je moederhart klopt altijd bij welke spanning dan ook, of het nu een klein of een groot toernooi is. Maar ik ben nu terecht super trots. Hoe kan het ook anders, elke keer als er een toernooi is, leef ik mee op afstand en dat weet Brian. Ik heb zondag dan ook alles gevolgd via de livestream. Ik vond het leuk om hem zo live bezig te zien, want aan de trekken in zijn gezicht zie je meteen hoe hij zich voelt.”

‘Je kan het zeuneke!’

-Tania Antonissen in een chat met Brian Raman voor zijn finale

,,Net voor de finale sprak ik nog met Brian via chat en ik zei tegen hem: ‘Ik ben nu al super trots op jou, maar nog veel succes subiet in de finale. Ik zit alvast klaar voor de livestream, je kan het zeuneke!’ Zijn antwoord was ‘Merci, ik doe mijn best’.”

En toen kwam het moment dat hij de dubbel moest gooien om te winnen. ,,Ik zat op het puntje van mijn stoel. En boem, hij deed het gewoon! YES YES YES! O zo gelukkig dat ik was, op dat moment was ik ook alleen thuis en heb ik even een vreugdedansje gedaan. Ontlading van de stress, laat ons maar zeggen.”

En ook de toekomst ziet Tania positief in voor haar zoon. ,,Ik weet dat Brian steeds een doorzetter is. Als hij iets wil bereiken, blijft hij er voor vechten in welke omstandigheden dan ook. Ik weet natuurlijk ook wat hij kan, maar als het niet mee zit op het moment zelf, kan hij er ook niets tegen doen. Het is een sport waar je mentaal en lichamelijk sterk moet blijven en vooral geloof moet hebben in jezelf.

‘Maar jullie gaan zeker meer horen van Brian’

-Tania Antonissen, moeder van Brian Raman

,,Vroeger werd Brian als een vervelende darter neergezet die niet tegen zijn verlies kon. Hij heeft vaak woorden met andere spelers gehad, maar hij heeft nooit opgegeven. Hij is in de menigte blijven komen, ook al was hij niet altijd de favoriet voor anderen. Inmiddels is hij enorm hard veranderd. Hij is rustiger geworden en leert te genieten van zijn spel en enkel dat alleen al brengt meer rust in zijn hoofd en dat heb je wel nodig wil je iets presteren.”

Ook de vriendin van Brian (Jill) en hun dochtertje worden betrokken bij het verhaal. ,,Natuurlijk gun ik hem alle geluk en succes toe in de toekomst en het streven naar zijn droom. En niet enkel op het dartsgebied, maar ook in zijn gezinnetje, want hij heeft inmiddels een pracht van een dochtertje en een super lieve vriendin aan zijn zijde. Zij biedt hem ook al deze kansen wat ik enorm hard respecteer aan haar.”

,,Dus ik hoop voor hem op een mooie toekomst, net zoals zijn vader en broer dat ook hopen voor hem.”

Please follow and like us: