fbpx

Jaar van de Jarige: Corey Cadby (24)

COREY CADBY is vandaag 24 jaar oud geworden! Vorige week was er geweldig nieuws voor de Australiër, want na een lange periode van afwezigheid kreeg hij eindelijk zijn visum. The King heeft met een beetje geluk zijn Tour Card gehouden dit jaar. Aan het eind van vorig seizoen stond Cadby 64e op de PDC Order of Merit, wat hem een ‘gratis’ Tour Card opleverde. Wat kan men van hem verwachten nu hij na een lange periode met tegenslagen terugkeert in het PDC-circuit?

Resultaten 2018/19:

PDC Order of Merit 2019 (2018) – 55 (41)

DPA Australian Pro Tour 2018 – Winnaar (x7), halve finalist (x1), kwartfinalist (x1) uit negen deelnames (!)

PDC Melbourne Masters 2018 – Laatste 16

PDC Brisbane Masters 2018 – Kwartfinalist

Corey Cadby is een man waarover weinig te vertellen valt van het afgelopen jaar. Zijn laatste officiële PDC-toernooi die telt voor de Order of Merit dateert uit maart 2018. Hierin werd hij in de finale van de UK Open verslagen door Gary Anderson met 11-7 in legs.

Hoewel hij volgens sommige mensen overkomt als een arrogante kwal, heeft hij talent genoeg. In Australië is Cadby uitgegroeid tot een ware landsheld en dat liet hij duidelijk zien op de DPA Pro Tour. Van de in totaal achttien rankings deed Cadby negen keer mee en won zeven keer. Een ongekend aantal.

Daarnaast mocht The King aantreden op de World Series of Darts in Melbourne en Brisbane. In Melbourne verloor Cadby de eerste ronde van Simon Whitlock met 6-4 in legs. In Brisbane nam Cadby revanche en versloeg Whitlock met 6-5. Maar een ronde verder in de kwartfinale was Rob Cross met 10-4 te sterk.

Hij heeft genoeg talent, maar waar denk jij dat hij na dit jaar zal staan?

Iedere jarige job verdient een cadeau. Daarom kijkt ons team bij iedere verjaardag terug op het afgelopen jaar van het feestvarken in de vorm van een special!

Please follow and like us: