Adrian Lewis PDC Order of Merit
©PDC/Lawrence Lustig

Adrian Lewis heeft op zijn zachtst gezegd een wonder nodig. Als hij niet snel goede resultaten haalt, dreigt de tweevoudig wereldkampioen eind juli buiten de top 32 te vallen. Dit zou de eerste keer zijn voor The Jackpot sinds zijn doorbraak in 2005.

Op de PDC Order of Merit is Lewis al afgezakt naar plek 25, maar een verdere val lijkt onvermijdelijk. Tussen maart en juli 2019 won hij een Players Championship en bereikte twee kwartfinales & twee halve finales op de European Tour. Nu de Euro Tour is komen te vervallen door het coronavirus, heeft Lewis alleen acht Players Championships om voor te strijden. Kortom: een groot probleem voor de meervoudig major-winnaar.

Laatste redding

De laatste redding voor Adrian Lewis is de World Matchplay. Hij moet vóór eind juli een bedrag van minimaal 30.000 pond aan prijzengeld verdienen om zijn plek in de top 32 te behouden. Tot nu toe is The Jackpot nog niet geplaatst voor de Winter Gardens, maar daar kan na de Super Series verandering in komen.

Lewis staat £6.000 achter op Darius Labanauskas, die de 16e plek heeft op de ProTour Order of Merit. Deze plek geeft recht op deelname aan de World Matchplay. Indien Lewis een finaleplek op een Players Championship haalt, staat hij al naast Labanauskas. Spannende maanden dus voor de voormalig back-to-back wereldkampioen.

Adrian Lewis dreigt voor het eerst sinds 2005 uit top 32 te vallen

Door Olaf Knook