Michael van Gerwen is volgens de meeste mensen de beste darter van de wereld. De drievoudig wereldkampioen heeft alle toernooien al een keer gewonnen en heeft miljoenen aan prijzengeld bij elkaar gegooid.

Maar ook in de jaren dat Mighty Mike nog niet zijn geld kon verdienen met zijn pijlen droomde hij al wel van mooie luxe huizen. Dit omdat hij als tegelzetter werkte en zo ook wel is bij bekende Nederlanders binnenkwam. Zo kwam hij onder andere binnen bij de grote voetballegende Dennis Bergkamp. Van Gerwen heeft zelfs de badkamer van Bergkamp mogen betegelen!

“Hij woonde in een heel groot huis. Zelfs zijn badkamer was mega groot”, aldus Van Gerwen. “Het was echt heel mooi en ik dacht daar nooit ook maar bij in de buurt te komen, want mijn doorbraak als darter was nog ver weg.”

Niet gevraagd voor het discofeestje van school..

Als tiener had Van Gerwen het wat moeilijker. Op de middelbare school werd hij flink gepest en woog op zijn vijftiende meer dan 130 kilo. Hiervoor heeft hij zelfs in een obesitaskliniek gezeten.

“Ik ben jarenlang gepest. Altijd achter m’n rug. Je hoort ‘t, je voelt ‘t. Uitgelachen bij het klimrek op school. Niet gevraagd worden bij het dansen op discofeestjes van school”, zei Van Gerwen in 2016 tegen het AD. “Wat deed ik destijds? Ik ging het weg eten. Het was een moeilijke tijd, een worsteling, maar ik ben er alleen maar sterker van geworden.”

Het darten was voor Michael de oplossing. Hier had hij talent voor en hij is er zelfs 3 keer wereldkampioen mee geworden. Dè manier om je middelvinger op te steken naar alle pesters

‘De Michael Jordan van het darts’

Op de International Darts League in 2006 kreeg hij voor het eerst bekendheid door Engelsman Martin Adams te verslaan met een gemiddelde van 108. Precies een jaar later gooide Van Gerwen met zijn 17 jaar voor het eerst in zijn carrière een 9-darter live op televisie tegen Van Barneveld.

Daarna had hij even een mindere periode, maar in 2014 pakte hij zijn eerste wereldtitel bij de PDC. In 2017 herhaalde hij dat en in 2019 nog een keer! Gaat dit in 2022 weer lukken?

Door Redactie