In De Alleskunner VIPS doen 35 BN’ers spelletjes met elkaar die je niet hoeft te winnen, maar waarbij je ook niet als laatste mag eindigen. Want doe je dat wel, dan val je af. Onder anderen Nance, Tatum Dagelet, Roy Donders en Jody Bernal zijn van de partij, én een oude bekende van ons.

“Met Co Stompé!”

Co! Jij?

“Ja, leuk toch? Ik ben gek op spelletjes en nog altijd zo fanatiek als de pest. Het zijn ook echt idiote dingen die we moeten doen, heerlijk.

Zoals?

“Je kunt het zo gek niet bedenken of we moeten het doen. Bij één spelletje moet je zo snel mogelijk op een scheidsrechtersfluitje zien te blazen.

Eén klein probleem: dat fluitje zit in een blok ijs. En dat ijs mag je niet kapotslaan. Je moet het net zo lang smelten totdat je dat fluitje kunt pakken. Maar dan ben je er nog niet, want in dat fluitje zit waarschijnlijk óók nog een beetje ijs. Probeer daar dan maar eens geluid uit te krijgen.”

Dus je staat lekker ijs te smelten met Roy Donders?

“Echt leuk, hoor. Die jongen kende ik ook alleen maar van tv, met zijn huispakken. Als je ’s avonds in zo’n bubbel zit, bij de barbecue terwijl er een beetje muziek wordt gemaakt, leer je zo iemand toch van een andere kant kennen. Ik wil niet zeggen dat we nu vrienden voor het leven zijn, maar het was erg gezellig.”

Hadden ze geen spelletje voor jou bedacht? Darten tegen Jody Bernal of iets dergelijks?

“Zou mooi zijn geweest hè, maar nee: het wordt nog veel gekker dan dat.”

Kun je het nog een beetje?

“Wat? Darten? Tuurlijk wel! Vorig jaar heb ik nog een paar toernooien gespeeld, samen met mijn zoon. Dat waren toernooien van de PDC Q-School waar darters een Tour Card probeerden te bemachtigen. Zo’n kaart heb je nodig om grotere toernooien te kunnen spelen. Zo begint iedereen tegenwoordig. Veel media schreven dat ik weer terug wilde komen als prof, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het gewoon leuk om met mijn zoon op pad te zijn, beetje qualitytime zoals ze dat zeggen.”

We lazen dat je misschien wél meedoet met een heel nieuw dartstoernooi: een WK voor senioren. Phil Taylor schijnt ook mee te doen.

“Het World Seniors Darts is inderdaad een nieuw toernooi dat in februari volgend jaar zal plaatsvinden. Daar mogen alleen spelers aan meedoen die ouder zijn dan vijftig en die niet meer actief zijn binnen de PDC. Voor dat toernooi zijn 23 wildcards uitgedeeld, maar ik heb er geen gekregen. Vind ik toch raar: in 2010 won ik met Raymond van Barneveld de World Cup of Darts voor landenteams, dat is niet niks. Ik mag wel meedoen hoor, maar dan moet ik mij eerst kwalificeren. Daar heb ik helemaal geen zin meer in. Het kost mij sowieso een paar honderd pond om naar Engeland te gaan en tegen die tijd moet iedereen van buiten Engeland misschien weer tien dagen in quarantaine, schei toch uit.”

Wat doe je dan de hele dag als je niet in de studio zit voor een dartstoernooi?

“Ik werk sinds vorig jaar op Schiphol. Renovatieplaten plaatsen en dat soort dingen. Daar ben ik in coronatijd mee begonnen en dat bevalt me prima.”

Mis je het darten niet?

“Heel eerlijk? Helemaal niet. Ik ben eigenlijk wel klaar met dat wereldje. Niet om zelf een pijltje te gooien of om erover te praten in een studio, maar meer hoeft het voor mij niet te zijn. Ik word volgend jaar zestig en ik doe nog genoeg leuke dingen. Ik kan ook echt niet op de bank liggen, daarom ben ik vorig jaar ook op Schiphol begonnen.”

Nooit overwogen om weer op de tram te gaan rijden?

“Welnee. Ik woon in Lelystad, dan vind ik het een gedoe om steeds op en neer naar Amsterdam te rijden. Dat moet ik ook als ik op Schiphol moet zijn, maar dat is toch anders.

Nee, laat mij maar met die renovatieplaten tekeergaan, hartstikke leuk.”

Jij kunt ook echt alles, hè! “Dat zul je vrijdag wel zien!”

De Alleskunner VIPS is vrijdag 20 augustus om 22:00 uur te zien bij SBS6.

BRON: Panorama

Door Redactie