De man met 0 gewonnen wedstrijden in 13 PDC-toernooien vertelt zijn verhaal

Darts Talk is een programma van Olaf Knook over actualiteiten in de dartwereld. Vandaag: PDC-spelers die nog maar een halfjaar hun tourkaart hebben. De Brit Aaron Beeney (36) won in januari zijn tourkaart op de UK Q-school. Hij heeft dertien PDC-toernooien gespeeld, dertien wedstrijden gespeeld en nul gewonnen potjes. Dit is alleen maar meer dan logisch, zo vertelt hij.

Lees hieronder het ingekorte interview of klik hier voor de video op YouTube.

Beeney had nooit verwacht op het PDC-circuit te spelen. Hij ziet zichzelf als ‘the best pub player the world has ever seen’, maar ook niet meer dan dat. ,,Alles viel op z’n plek op Q-school. Ik begon op dag één en twee met mijn slechtste wedstrijden ooit. Op dag drie kwam ik 4-0 achter in de eerste ronde, maar ik pakte vijf legs op rij en won de wedstrijd. Ik kwam daarna in iedere wedstrijd op achterstand en moest keer op keer vechten. Uiteindelijk versloeg ik iedereen en mag ik mezelf nu een van de 128 PDC-tourkaarthouders noemen.”

Statistieken spreken (niet) voor zich

De Brit kon eerst niet geloven dat hij de finale gewonnen had. ,,Ik raakte de bullseye voor de wedstrijd en herinner me dat ik langzaam vooruit ging lopen. Ik nam gewoon even de tijd voor 5 tot 10 seconden om door te dringen dat ik echt een tourkaart heb gewonnen.” Beeney heeft nu zes maanden een tourkaart op zak. Hij heeft een rare periode achter de rug, zo vertelt hij. ,,Het coronavirus heeft het programma in de war gegooid. Ik zou parttime gaan werken voor de UK Prison Service voor meer trainingsuren, maar dat moet nu op zich laten wachten. Ik kan niet wachten om weer terug aan het bord te staan.”

De gemiddeldes en resultaten van Beeney zijn de slechtste op het PDC-circuit van dit jaar. Hij gooide zowel op de Pro Tour en Q-school een lager niveau dan zijn tegenstander, zoals hieronder te zien is. Hij heeft nog nul pond prijsgeld gewonnen voor de Order of Merit. Toch gelooft hij dat hij een top 64-speler kan worden. ,,Ik begin nu pas mijn potentie te ontdekken. Alle jonge spelers op het circuit hebben meer toernooien gewonnen dan waar ik ooit in heb gespeeld. Ik gooi nog maar drie jaar op een goed niveau. Als ik de sport serieus ga nemen, kan ik de top bereiken.”

Aaron Beeney heeft alles al geboekt en geregeld voor de nieuwe PDC Summer Series en zal dus afreizen naar Milton Keynes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.