Dimitri van den Bergh met zijn kniebrace op afgelopen World Grand Prix ®PDC/Lawrence Lustig

Dimitri van den Bergh gaat binnenkort onder het mes voor een terugkerende blessure aan zijn zwakke knie. De laatste maanden zagen we de 26-jarige Belg al spelen met extra ondersteuning. Hij kon afgelopen oktober al geopereerd worden, maar vond het belang van majors belangrijker en stelde de operatie uit.

The Dreammaker pakte afgelopen juli nog de hoofdprijs met het winnen van de World Matchplay, maar niet lang daarna ging het fout. Tijdens een dag in het pretpark begaf zijn knie het en ontwrichtte zijn knieschijf, met het resultaat dat zijn kraakbeen scheurde. En dat kwam op een slecht moment, want er stond een druk agenda aan belangrijke majors op het programma voor Dimitri.

Stevige kniebrace

De Belg moest kiezen tussen het mislopen van grote toernooien en het prijzengeld of spelen met extra ondersteuning. Hij koos voor het laatste en verplaatste de operatie naar een geschikte onderbreking in de dartkalender. En dat moment is nu aangebroken. Het team van Dartsblog wenst Dimitri alvast een spoedig herstel toe en kan niet wachten om Dancing Dimi weer op het podium te zien.

Door Redactie