Rob Cross Daryl Gurney Darts top 16
Β©PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross en Daryl Gurney moeten de komende maanden flink aan de bak. De spelers dreigen een vrije val te maken op de PDC Order of Merit en eind juli buiten de top 16 te vallen. Datzelfde geldt voor Glen Durrant, Michael Smith & Ian White, aldus PDC-statisticus Christopher Kempf.

De huidige top 16-spelers hebben een hoop prijzengeld te verdedigen. Zo moet voormalig wereldkampioen Rob Cross hoge ogen gooien naar de World Matchplay. Hij won het toernooi in 2019 en die ene titel vertegenwoordigt bijna 1/3 van zijn totale prijzengeld op de ranglijst.

De drie overige halve finalisten van de World Matchplay 2019 (Glen Durrant, Daryl Gurney & Michael Smith) moeten ook goede prestaties leveren om hun positie te behouden.

Geen Euro Tour

Ian White heeft een groot probleem. Tussen april en mei 2019 bereikte Diamond vier opeenvolgende finales op de European Tour. Door het coronavirus wordt deze niet gespeeld en heeft White dus niks om voor te strijden.

Gerwyn Price, Gary Anderson & Dimitri van den Bergh hebben het minst te verliezen de komende maanden. Op het programma tot eind juli staan tot nu toe 8 Players Championships en de World Matchplay 2021. De Premier League Darts 2021 telt niet mee voor de PDC Order of Merit.

Het worden cruciale maanden voor Rob Cross & Daryl Gurney

Door Olaf Knook