©PDC

De dartsport moet mogelijk afscheid nemen van nog een icoon. Kevin Painter stelde teleur op Q-school en pakte geen tourkaart voor het PDC-circuit. Nu denkt The Artist aan een einde van zijn glansrijke carrière.

“Ik denk dat mijn laatste wedstrijd een boodschap is van God”, schrijft Painter op Twitter. “Hij zegt tegen mij: Kev, tijd om met pensioen te gaan. Je hebt een geweldige carrière achter de rug en ga genieten van je gewonnen geld in 25 jaar professioneel darten.” Verder praat de 53-jarige Brit over het geven van exhibities en het pakken van zijn rust.

Geen overhaaste conclusie getrokken

Deze gedachte komt niet zomaar uit de lucht vallen, aldus Painter. Sommige mensen beweren namelijk dat hij te snel conclusies trekt na zijn teleurstellende resultaten op Q-school, maar dat is volgens De Kunstenaar niet waar. Een einde maken aan zijn carrière zat al langer in zijn hoofd, alleen lijkt dit nu werkelijkheid te worden. Hij pakte maar één punt op de Final Stage van UK Q-school.

Hoogtepunten van Painters carrière zijn het winnen van de Players Championship Finals in 2011 en het bereiken van de WK-finale in 2004, die hij met 7-6 verloor van Phil Taylor. Voor sommige spelers was Kevin een rolmodel en vaderfiguur in de dartswereld. Als laatste bedankt hij zijn fans en gaat hij alles nog één keer op een rijtje zetten.

Door Olaf Knook