©Stefan Strassenburg

Martin Schindler pakte gisteren een tourkaart, maar zette op dag twee van Final Stage een unieke prestatie neer. Bij de laatste 64 noteert de kleine Duitser een gemiddelde van 123.5 (!) en daarmee is hij de twaalfde speler ooit met een 120+ gemiddelde bij de PDC.

Schindler verloor een wedstrijd later van Matt Campbell, maar dat doet niets af aan dit gemiddelde. Het is de zeventiende keer bij de PDC dat een speler deze unieke prestatie wegzet. In 2019 werden de eerste 120+ gemiddeldes gegooid door Terry Jenkins (128.83) en Adrian Lewis (120.84). Peter Wright en Gary Anderson hebben ieders DRIE keer een gemiddelde van 120+ genoteerd op het circuit waar bewijs voor is.

Hoogste gemiddeldes ooit

Het hoogste gemiddelde op televisie staat op naam van de groene sloopkogel Michael van Gerwen: 123.4 punten per drie pijlen in de Premier League tegen Michael Smith. Het hoogste gemiddelde ooit staat op naam van Kyle Anderson, de Australiër levert dit jaar zijn PDC-tourkaart in. Hij gooide 134.84 (!) punten per drie pijlen op de Players Championship in 2015.

Je raadt het al: een gemiddelde van 120+ staat voorlopig garant voor 100% winkans. Nog even oefenen dus!

Door Olaf Knook