Michael van Gerwen
©PDC/Lawrence Lustig

Een jaar geleden won Michael van Gerwen nog de PDC UK Open 2020 met nieuwe pijlen, maar sinds dat toernooi is er veel gebeurd. “De robot uit Vlijmen bleek ook maar een mens van vlees en bloed, zoals Twan Bovée dat mooi omschrijft. De 31-jarige topdarter belandt in de zwaarste 12 maanden van zijn loopbaan.

Van Gerwen trekt zich niet aan wat andere mensen van hem denken, zo vertelt hij tegenover BN DeStem. Alle scores die hij onder de 110 gooit, zijn al niet goed genoeg voor hem. Hij geeft toe dat hij niet in de allerbeste vorm van zijn carrière verkeert en ruimte voor verbetering ziet. Toch blijft hij in zichzelf geloven en investeren, want: “Ik ben een winnaar.”

Wéér nieuwe pijlen

Op de PDC UK Open 2021 staat de Vlijmenaar wéér met nieuwe pijlen aan de oche. Vorig jaar pakte dit nog goed uit met een 9-darter en eindzege op hetzelfde toernooi, maar daarna liep het minder met de groene sloopkogel. De resultaten waren teleurstellend met de voortijdige uitschakeling op de Premier League 2020 en de 5-0-whitewash van Dave Chisnall op hem in de kwartfinales van het WK.

Michael van Gerwen wordt op sportief vlak liever niet herinnerd aan het jaar 2020. De nummer één positie op de Order of Merit is hij kwijt, maar dat geeft hem wel weer motivatie om zich terug te vechten. Hij neemt dan ook met niks anders genoegen dan zijn titel prolongeren op de PDC UK Open 2021.

Door Olaf Knook