Glen Durrant tijdens PDC Europe Darts Matchplay in Maimarkthalle, Mannheim, Baden-Württemberg, Duitsland op 2019-09-08, foto: Sven Mandel

Darten keert terug in Schotland met een nieuwe Drive-In Darts Gala. Meervoudig-wereldkampioenen Adrian Lewis, Glen Durrant en Martin Adams nemen het namens Engeland op tegen het Schotse team van Ross Montgomery. Er zullen 250 auto’s aanwezig zijn verdeeld over twee toernooien.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld deden al eerder zo’n uniek toernooi in Duitsland en heeft dus nu ook het Verenigd Koninkrijk bereikt. Het toernooi is op donderdag 20 augustus in Edinburgh’s Dalkeith Country Park. De medespelers van tweevoudig Dutch Open-winnaar Montgomery zijn nog niet bekend.

Toeteren bij een 180

Toeschouwers zullen de rivalenwedstrijd bekijken vanuit hun eigen voertuig voor een groot podium met twee schermen. Er is ook live commentaar aanwezig en de wedstrijd wordt uitgezonden op een radiokanaal. Fans mogen claxonneren bij een 180 of een hoge uitworp. Adrian Lewis kijkt alvast vooruit in de Britse krant The Sun: ‘Spelen tegen Schotse spelers in hun eigen achtertuin geeft net dat beetje extra.’

Een kaartje om Engeland tegen Schotland bij te wonen met de auto kost je 39 pond, maar dan zal je eerst naar het Verenigd Koninkrijk moeten afreizen.

Door Redactie