Lisa Ashton op haar WK-debuut in 2019 (Foto: Lawrence Lustig/PDC)

De PDC heeft vijf nieuwe toernooien in het leven geroepen voor vrouwen om zich te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts in november en het decemberspektakel. Voor het WK zijn twee deelnames voor het grijpen, voor de Grand Slam in of Darts één.

De kwalificatietoernooien worden afgewerkt van 16 tot 18 oktober in Cannock, Groot-Brittannië. De eerste speeldag is een eenmalige kans voor vrouwen om zich te kwalificeren voor de Grand Slam. De opeenvolgende dagen bevat vier toernooien. De twee beste dagen mogen zich mengen met de mannen op het PDC WK. Vorig jaar waren dit Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki.

‘Historische presentaties’

Deelname kost 25 pond per persoon. De PDC Women Series is voor alle dames van 16 jaar en ouder. Over de vier evenementen is een prijzenpot van 20.000 pond beschikbaar. Op de PDC Q-School in januari deden in totaal zestien vrouwelijke spelers mee. Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton hebben in 2019 in Alexandra Palace gestaan.

“Darts voor dames op het hoogste niveau heeft nog nooit zo’n hoog aanzien gehad en dit is een belangrijke ontwikkeling”, aldus PDC-directeur Matthew Porter. “We behouden de twee plaatsen in het World Darts Championship voor vrouwelijke spelers, waardoor ze na de historische prestaties van Fallon Sherrock afgelopen december opnieuw de kans krijgen om deel te nemen aan het grootste toernooi van onze sport.”

Door Redactie