De Engelse dartslegende Phil Taylor keert net als zijn oude rivaal Raymond van Barneveld terug aan de oche. De zestienvoudig wereldkampioen heeft zijn deelname toegezegd aan het WK voor senioren. Aan dit toernooi, dat volgend jaar voor het eerst wordt gehouden, mogen alleen darters ouder dan 50 jaar meedoen

‘Blij dat ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste World Senior Darts Championships’, schrijft Taylor op Twitter. ‘Wees gerust, ik ga winnen ook.’ De darter uit Stoke-on-Trent stopte drie jaar geleden. Op het WK van 2018 bereikte hij de finale, maar daarin moest ‘The Power’ het afleggen tegen zijn landgenoot Rob Cross.

Taylor gooit sindsdien alleen voor de lol én het geld af en toe nog pijltjes. Zo nam hij het vorig jaar gedurende de coronacrisis op tegen Van Barneveld. De twee oude rivalen deden dat vanuit hun eigen woonkamers, via een videoverbinding. Van Barneveld is inmiddels begonnen aan zijn tweede carrière. Hij veroverde onlangs een speelkaart voor de PDC Tour. Taylor heeft geen zin meer om veel te reizen. Voor een senioren-WK tegen heel wat van zijn oude vrienden is de levende dartslegende echter wel te porren.

Bron: AD

Door Redactie