De mensen thuis kijken straks opnieuw tegen een lege ruimte aan ©PDC

Het jaarlijkse dartsfestival wordt voor de tweede keer ooit achter gesloten deuren gehouden. De laatste keer was in 2018 toen een hevige sneeuwstorm Zuidwest-Engeland trof. Met de huidige coronasituatie vindt de PDC het niet verantwoord om publiek toe te laten op de UK Open 2021.

Als gevolg van de huidige lockdown in het Verenigd Koninkrijk organiseert Rileys Sports Bars ook geen kwalificatiewedstrijden voor amateurs zoals in de voorafgaande jaren. Vorig jaar plaatsten spelers als Fallon Sherrock, James Richardson en Adam-Smith Neale zich via deze route. Twee jaar geleden kon de Belg Brian Raman op deze manier zijn debuut maken in Milton Keynes.

Geen live publiek

De organisatie laat via de PDC-website weten zeer teleurgesteld te zijn, maar geen andere keuze had. “We delen de teleurstelling van spelers en fans dat de Ladbrokes UK Open in 2021 niet zal kunnen plaatsvinden in het populaire huis in het Butlin’s Minehead Resort in maart voor een live publiek”, zei PDC-topman Matt Porter. “De UK Open vormt een belangrijk onderdeel van de PDC-kalender en het is gepast dat deze deze plaats in maart van dit jaar behoudt.”

Nieuwe qualifiers

Het PDC-toernooi met de grootste deelnemersveld wordt gehouden van 5 tot 7 maart, verdeeld in 8 fases. Alle 128 PDC-spelers met een tourkaart worden nu vergezeld door 32 qualifiers zoals hieronder weergeven:

  1. Top 8 niet-gekwalificeerde spelers van 2020 Development Tour OOM die PDPA Associate Members blijven in 2021
  2. Top 8 niet-gekwalificeerde spelers van de 2020 Challenge Tour OOM die in 2021 PDPA Associate Members blijven
  3. Top 8 niet-gekwalificeerde spelers van 2021 UK Qualifying School Final Stage Order of Merit
  4. Top 8 niet-gekwalificeerde spelers van de European Qualifying School Final Stage Order of Merit 2021

Door Redactie