©PDC/Lawrence Lustig

Ron Meulenkamp doet al sinds 2014 mee bij de grote jongens van de PDC. Hoe was de switch van de BDO naar het hoogste niveau en welk gevoel heeft hij overgehouden aan het UK Open 2021?

“De BDO was al een chaos voordat ik de overstap maakte naar de PDC”, vertelt de linkshandige tegenover Vavel. Zijn sponsor gaf hem de kans om over te stappen en dat pakte hij met beide handen aan.

Hij was niet de enige speler die in 2014 een overstap maakte naar de PDC. Veel oud-BDO-spelers gingen met hem mee, zoals Stephen Bunting & Christian Kist.

Jeugdidool

Meulenkamp ziet al sinds zijn jeugd Raymond van Barneveld als idool: “Hij heeft het darten op de kaart gezet.” En nu staat hij zelf tussen spelers als Barney, met vijf deelnames aan het PDC WK als hoogtepunt.

Op het PDC-circuit heeft The Bomb inmiddels veel vrienden gemaakt, zoals Niels Zonneveld, Kim Huybrechts & Martijn Kleermaker. Meulenkamp staat nu 50e op de PDC Order of Merit.

Zelfvertrouwen

De 32-jarige vader kijkt tevreden terug op het UK Open 2021, ondanks zijn uitschakeling bij de laatste 32 door Alan Soutar. “Ik heb veel vertrouwen overgehouden voor PDC Super Series 2. Ik ben blij dat we weer kunnen spelen, alleen jammer dat er geen publiek aanwezig is.”

De tweede Super Series wordt gespeeld van dinsdag 16 tot vrijdag 19 maart.

Door Olaf Knook