©PDC/Lawrence Lustig

“Ik weet dat ik nog maar een beperkte tijd over heb, misschien twee jaar.” Met die woorden geeft Simon Whitlock antwoord op de vraag waarom hij meer ontspannen is dan ooit. Hij weet dat zijn pensioen eraan zit te komen, alhoewel: “Maar ik zeg de afgelopen vier jaar al dat de volgende twee mijn laatste zijn!”

Volgens de Australiër gaat het niet meer om het geld, maar om de liefde voor de dartsport. Gisteren won hij twee last-leg deciders van Darius Labanauskas & Brendan Dolan om door te dringen tot de kwartfinales van de UK Open 2021. Hier stuit hij vanmiddag op The Machine James Wade.

Het hoogtepunt tot dusver van Whitlocks carrière is het winnen van zijn enige major-titel met de European Championship in 2012. Verder gooide hij nog zijn enige 9-darter op televisie in de Premier League van 2012 en bereikte de WK-finale van 2010 in zijn eerste PDC-jaar. In de finale verloor hij van een fenomenale Phil Taylor met 7-3. Hij bracht het darten op de kaart in Australië en wordt daar gezien als een rolmodel en vaderfiguur in de dartswereld. Hieronder zijn 9-darter en het interview.

Door Olaf Knook