Jeffrey de Zwaan tegen Wayne Jones op de PDC European Darts Matchplay (foto: Sven Mandel)

Michael van Gerwen (1) en Jermaine Wattimena (16) hebben een geplaatste status voor een van de eerste European Tour-events met publiek in Duitsland. Zij worden bijgestaan door vier andere Nederlanders en minimaal vijf Duitsers, maar geen Belgen in ET2.

Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Niels Zonneveld zijn ook geplaatst voor de German Darts Championship, maar dan als Qualifiers. Het is een van de eerste toernooien met publiek sinds de coronacrisis. Er zijn vijfhonderd mensen toegestaan, maar zingen en kostuums zijn strikt verboden. In totaal doen 48 spelers een gooi naar de titel in Hildesheim. Hieronder een lijst met alle geplaatste spelers voor het toernooi van 25 tot 27 september.

Geplaatste status
Michael van Gerwen
Ian White
Gerwyn Price
Peter Wright
Dave Chisnall
Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney
Mensur Suljovic
James Wade
Glen Durrant
Joe Cullen
Nathan Aspinall
Jonny Clayton
Rob Cross
Adrian Lewis
Jermaine Wattimena

Qualifiers
Josh Payne, Adam Hunt, Jeffrey de Zwaan, Steve Lennon, Michael Smith, Darren Penhall, Jeff Smith, Mervyn King, Jason Lowe, Devon Petersen, Steffen Siepmann, William O’Connor, Alan Tabern, Ryan Murray, Scott Waites, Ron Meulenkamp, Chris Dobey, Steve Brown, Danny Noppert, Simon Stevenson, Reece Robinson, Steve West, Niels Zonneveld, Richard North

Hoogstgeplaatste spelers Duitsland
Gabriel Clemens, Max Hopp

PDC Nordic & Baltic Qualifier
Daniel Larsson

PDC Eastern Europe Qualifier
Boris Koltsov

Home Nation Qualifiers
n.n.b.

Associate Member Qualifiers 
n.n.b.

Door Redactie