Steve Brown op de UK Open ©PDC/Lawrence Lustig

Steve en John Brown schrijven deze week geschiedenis als het tweede vader en zoon duo van de PDC dat tegelijkertijd een tourkaart heeft. Colin en Arron Monk in 2011 hadden ook tegelijk een tourkaart. “John heeft altijd het talent gehad. Hij was een jaar of twaalf toen hij me begon te verslaan”, vertelt een lachende Steve tegenover de PDC.

Ze staan deze week samen op Super Series 1, maar Steve zag al lang dat er talent zat in zijn zoon. “Hij raakte voor het eerst geïnteresseerd in darten toen hij mij op tv zag spelen. Ik herinner me dat ik een keer zag hoe hij back-to-back 12-darters gooide tijdens een wedstrijd. Ik wist toen dat hij het talent had om ver te komen.”

John Brown pakte afgelopen week zijn eerst tourkaart en vader Steve laat weten heel trots te zijn op zijn ‘kleine’ jongen. “Iedereen die hem kent, zal je vertellen wat voor een geweldige instelling hij heeft. Ik ben erg trots op de manier waarop hij zijn zaken heeft aangepakt en hij verdient zijn tourkaart.”

Steve Brown droomt ervan om samen met zijn zoon op het WK in Ally Pally te staan. “Dat zou echt iets speciaals zijn, en het zou betekenen dat we allebei een succesvol jaar op het circuit hebben gehad.”

In een video op Twitter vertelt Steve Brown nog één keer over dit uniek stukje geschiedenis als tweede vader-zoon duo op de PDC.

Door Olaf Knook