©PDC/Lawrence Lustig

PDC-directeur Matthew Porter is hoopvol dat het publiek weer welkom is tijdens de World Matchplay 2021 aankomende zomer in Blackpool. Dat vertelt de topman tegen Weekly Dartscast.

De PDC World Matchplay 2020 was het eerste toernooi achter gesloten deuren als gevolg van het coronavirus. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi was de speellocatie niet Winter Gardens, maar Milton Keynes. Porter gelooft echter dat volle zalen weer mogelijk is voor de PDC World Matchplay 2021 bij terugkeer in Blackpool.

Britse coronamaatregelen

Het wordt afhankelijk van de Britse overheid, aldus de algemeen directeur. Er gaat volgens plan een streep door de strenge lockdown in Engeland op 17 juni – een maand voor de Blackpool Magic. “We hopen dat de World Matchplay in juli onder normale omstandigheden met volle menigte wordt gespeeld.”

Volgens Porter is er tot die tijd geen mogelijkheid voor andere toernooien om met publiek te spelen, zoals de UK Open en Premier League. “De evenementen achter gesloten deuren organiseren is niet ideaal en niet iets wat we willen, maar we zijn er door de omstandigheden toe gedwongen.”

De PDC World Matchplay 2021 wordt gespeeld van zaterdag 17 tot zondag 25 juli.

Door Olaf Knook