fbpx

RvB is John Lowe voorbij op DDB All Time Greats en staat tweede achter Taylor

RAYMOND VAN BARNEVELD is John Lowe voorbij op de lijst met eeuwige grootheden gebaseerd op allertijden statistieken van Dartsdatabase (DDB). Onder de statistieken vallen onder andere het prijzengeld, negendarters, gemiddeldes, 180’s en nog veel meer. Taylor staat aan kop van deze lijst en staat mijlenver voor op iedereen.

Auteur: Olaf Knook – Laatste update: 14-03-2019, 10:30

De statistieken van de spelers worden omgezet in punten om de lijst met All Time Greats vast te stellen. Taylor heeft tot het eind van zijn carrière een totaal van 2.090 punten verzameld. Van Barneveld heeft door zijn deelnames aan de Premier League, Player Championships en Euro Tour Qualifiers genoeg punten verzameld om Jown Lowe te overtreffen. Van Barneveld heeft momenteel 1.102 punten, wat nog niet in de buurt van The Power komt. De top vijf wordt verder aangevoerd door John Lowe (1.097), Eric Bristow (1.022) en Jocky Wilson (707).

De meeste spelers uit deze lijst zijn ondertussen gestopt met spelen. Toch zijn er nog steeds actieve spelers die hoog staan op deze lijst. Wat dacht je bijvoorbeeld van Martin Adams, die de negende plek in bezit houdt. Gary Anderson (11e), James Wade (12e) en Michael van Gerwen (14e) zijn top PDC-spelers die nog punten aan het verzamelen zijn. Achter MvG zijn Roland Scholten (32e) en Jelle Klaasen (84e) de beste Nederlanders. Verrassend is dat Paul Lim de 53e plek behoud. Hieronder vindt je de volledige top 25 DDB All Time Greats gebaseerd op eeuwige statistieken.

© Dartsdatabase (DDB) All Time Greats
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *