fbpx

Interview met Brian Raman: “Mijn telefoon bleef tot aan de nacht afgaan met felicitaties!”

Afgelopen weekend vielen alle puzzelstukjes in elkaar voor Brian Raman (22) uit Antwerpen. Hoewel de Belg zaterdag nog verloor bij de laatste 32, kon hij zondag zijn eerste BDO-titel toevoegen aan zijn prijzenkast. Dartsblog.nl zocht Brian op voor zijn reactie.

Auteur: Olaf Knook – Laatste update: 08-05-2019, 16:44

Brian neemt het stokje over van de Engelsman Scott Mitchell als kampioen van de Denmark Masters. Toch kwam deze titel als een soort geschenk uit de hemel. “Om eerlijk te zijn zat het helemaal niet goed in mijn hoofd. Dat is de reden dat ik naar Denemarken ben gegaan. Ik wilde het plezier in het spel terug vinden. Zonder druk en zonder verwachtingen. Maar dit heeft er wel voor gezorgd dat ik enorm veel plezier in het spel heb gekregen en geeft wat zelfvertrouwen.”

‘Ik genoot van elke wedstrijd wat mij ontzettend hielp’

Zaterdag strandde Brian tijdens de Denmark Open na een paar winpartijen bij de laatste 32. Hij verloor van de Nederlander Wesley Harms met 4-3 in legs. “Zaterdag was het nog steeds mentaal niet goed. Maar toen ik de laatste 32 haalde en nipt verloor van Wesley Harms, gaf het mij toch een redelijk goed gevoel omdat de pijltjes lekker vlogen. Zondag ben ik weer opgestaan zonder druk en zonder verwachtingen, maar wel met een beter gevoel dan de dag ervoor. Ik denk nooit dat ik van iedereen makkelijk kan winnen, maar ik genoot van elke wedstrijd wat de matchen deed winnen.”

‘Kwalificeren voor de Lakeside zou mooi meegenomen zijn’

En toen was het moment daar tijdens de Denmark Masters op zondag voor Brian. Na opeenvolgende winpartijen op Wesley Newton (4-1), Jason Marriott (4-1), Simon Pan Bak (4-2) en Andreas Harrysson (5-3), stond hij in de finale. Hier werd een andere Nederlander, Willem Mandigers, met 6-3 van het podium gegooid. “Iedereen die in Denemarken was en die ik ken, heeft me persoonlijk gefeliciteerd. Dat was zeer aangenaam. Mijn telefoon heeft tot een stuk in de nacht blijven afgaan met felicitaties. Leuk dat mensen achter je staan.”

En de toekomst? “Ik hoop dat ik mijn naam wat bekend kan maken in de dartswereld. Het zou mooi meegenomen zijn om me alsnog voor de Lakeside te plaatsen.”

Please follow and like us: