Wat zijn de afmetingen van een dartbaan?

Afstand Dartbord en Dart Afstand - Dartshopper.nl

Wat is de officiële darts hoogte en afstand van een dartbord?

Op zoek naar de dart maten en afmetingen? Wil je graag meer weten hoe je een dartbord kunt ophangen? Lees dan snel verder op deze pagina. Hier leggen we exact uit waar je op kunt letten. Train en speel dart wedstrijden met de juiste maten zodat je ook klaar bent om darts volgens de dart regels te spelen op een echte professionele wedstrijdbaan. Op deze pagina geven we je handige tips om je mancave of dartbaan perfect in te richten.  
 

Dartbord ophangen en dart afmetingen


Voor veel beginnende darters is het vaak de eerste vraag die in hun opkomt: hoe moet ik me bord ophangen? Logisch, want de werpafstand is een maat die niet makkelijk te onthouden is maar daarentegen wel erg nauw komt. Wanneer je bij het gooien van dartpijlen immers te ver of te dichtbij staat, belanden je dartpijlen heel anders in het dartbord. Bovendien kom je in de problemen op andere dartbanen wanneer je op je oefenbaan een (iets) andere afstand darten hanteert dan de officiele afstand tot dartbord. Enkele centimeters afwijking kunnen al grote invloed hebben op je functioneren op een andere  dartbaan. Het is dus erg belangrijk dat je de hoogte en afstand van een dartbord naar oche volledig perfect op elkaar afstemt voor het gooien. Zo voorkom je problemen met gooien andere dartbanen!
 

De officiële dartbord afstand


Wat is de afstand van het dartbord en wat zijn de officiële afmetingen bij het ophangen? De afstand darten van het bord tot aan de oche is 2,37 meter (237 centimeter). De afstand tot het dartbord tot aan de voorkant van je voet moet dus 237 centimeter betreffen. De afstand tussen dartbord en speler kun je op twee manieren meten: De eerste manier is om vanaf de voorkant van het dartbord een denkbeeldige lijn te trekken tot de grond. Vanaf dat punt kun je vervolgens de lengte meten, zodat de oche of werplijn 2,37 meter verder ligt.